41111 σκηνοθέτης της ζωής σου - Love Issues | 7 γράμματα ebook

41111 σκηνοθέτης της ζωής σου

Καθόμαστε χαλαροί σε σκοτεινές αίθουσες δίπλα σε  αγνώστους για να ζήσουμε την ιστορία που δεν θέλουμε να διαβάσουμε. Οι ήρωες ακτινοβολούν, ζουν μέσα σε λιγότερο από 180 λεπτά την Ανατολή και την Δύση. Υπερνικούν αποστάσεις και ξεπερνούν εμπόδια που  λυγίζουν τον έντρομο  θεατή. Ζουν σε ένα κόσμο που όλα όσα  συμβαίνουν αντιμετωπίζονται. Συχνά τα σενάρια εξυψώνουν τους πρωταγωνιστές. Χαρίζουν  νίκες  που κατακτώνται δύσκολα και κάποιες φορές η δαπάνη  υπεράνθρωπη.

Εμείς  θεατές  που για λίγο μπορεί να νοιώσουν κοντά ή απέναντι από τους πρωταγωνιστές. Να ζητήσουμε τη δράση, να αφήσουμε το μίσος μας να τους τυλίξει, το πάθος  τους να μας ανατριχιάσει. Θα ανάψουν τα φώτα, θα οδηγηθούμε μέσα από  ρυάκι ανθρώπινο προς την  έξοδο. Τότε θα  αρχίσουν να φαίνονται στον ορίζοντα  οι σκέψεις μας,  βάρκες που επιστρέφουν στην ακτή τους. Κάθε μια έχει την δική της κατασκευή. Μικρή η μεγάλη  με τον ίδιο στόχο,  να επιπλεύσει να φτάσει στον προορισμό της. Να μπορεί να κάθεται πάνω στην Θάλασσα. Έτσι και οι σκέψεις μας είναι πλεούμενα, κουβαλούν τα φορτία  μικρά και μεγάλα της ζωής μας. Τα θέλω, πολύτιμα  ζητούν τα γαληνεμένα νερά για να φτάσουν ασφαλή στο λιμάνι.

Τα πρέπει  , δεν χάνονται στη θάλασσα , έρχονται κι αυτά να μετρηθούν  στο λιμάνι .Μια θάλασσα άλλοτε γαληνεμένη να γεμίζει τα πνευμόνια μας αέρα αισιοδοξίας για όλα.

Ναι , και άλλοτε μια αντάρα, να απειλεί την ίδια τη ζωή μας στο σκοτάδι της.

Έχεις επιστρέψει στην   πραγματικότητα, μακρυά από την σκοτεινή αίθουσα, είσαι εκεί μετράς τις δικές σου βάρκες. Θυμάσαι την ιστορία που μόλις τελείωσε, την συγκρίνεις. Ξέρεις πως ζεις στην  αιχμή του χρόνου σου χωρίς θεατές. Δεν  ζητάς ανταπόδοση δίνεις τις μάχες σου με θάρρος που το ζυγίζει η πραγματικότητα.

Άγνωστοι  γύρω σου, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι στην μεγάλη σκοτεινή αίθουσα της δική σου ζωής. Στο κόσμο σου,  δεν έχεις παρά μόνο μια φορά για την κάθε σκηνή. Χωρίς σκηνοθέτη να διαλέγει για σένα την σωστή γωνία έκθεσης , την ατάκα που θα κερδίσει .

Ήρωες  στην καθημερινότητα μας , καταδικασμένοι να ζούμε την τυραννία ενός σεναρίου που δεν άλλαξε στους αιώνες.